Правници и архитекти раководат со Психијатриски болници: Кој ќе сноси одговорност за третирањето пациенти

Случајот со 17-годишното аутистично момче Анес Абдуловски од Битола кое било врзувано со јажиња во Психијатриската болница во Демир Хисар,

Read more

ДПМНЕ ги поддржува директорите на СДС во училиштата, за возврат се добиваат тендери

До редакцијата на Антропол пристигна анонимно писмо во кое се говори како на последните конкурси за директори во училиштата ДПМНЕ

Read more

Отворено писмо на потпреседателот на НСОН до директорите на училиштата

Додека во јавноста секојдневно се изнесуваат аргументи против најавените реформи во образованието, се чини дека единствените субјекти кои ја поддржуваат

Read more