Поранешен припадник на УЧК предложен од ДУИ за македонски амбасадор

Министерството за надворешни работи на Македонија, по предлог на ДУИ, за нов македонски амбасадор во Швајцарија, Берн, го предлага Реџеп

Read more

Ужива привилегии како партнер на дипломат – Најчевска го крши Етичкиот кодекс на МНР

Согласно Законот за надворешни работи и етичкиот кодекс за државни службеници, дипломатот (вклучително и партнерот кој го придружува), мора исклучиво

Read more