Наместо да вложуваме во нови и современи библиотеки – ние не можеме да го одржиме тоа што го имаме!

Културата и образованието ни се насушно потребни за да изградиме генерации кои не само што ќе бидат гласноговорници за своите

Read more

Изгласана иницијативата на Левица, во секое средно училиште во Скопје ќе има по една сензорна соба

Средните училишта во Град Скопје добиваат сензорни соби. Изгласана иницијативата на Левица, со која што во секое средно училиште во

Read more

Интервју со Катерина Јовановска, советничка во град Скопје

Помина една година откако во советот на град Скопје не беше поддржана одлуката за набавка на нови еко автобуси кои

Read more

Мециновиќ: Во Советот на град Скопје владее политичката воља наместо јавниот интерес

Како советник во Советот на Град Скопје, констатирам дека главната тема на конфликт во овој мандат е ЈСП – а

Read more

Мециновиќ: Левица бара трамвај за Скопје наместо БРТ на Шилегов – Конечни наместо половични решенија

,,Механиката која работи на струја има многу повеќе работни часови од механиката која работи на инекција на фосилни горива. При

Read more

(Видео) Мециновиќ: Во ЈСП се кршат работничките права

Обраќање на советникот од во Советот на Град Скопје – Амар Мециновиќ во однос на состојбата со ЈСП „Ќе ги потсетам

Read more

Мециновиќ: Советници од СДСМ и ДУПМНЕ кои не користат гратски превоз ја блокираат набавката на автобуси во Град Скопје

Советникот од редовите на Левица, Амар Мециновиќ, во вчерашната епизода на “Тешки муабети” ја коментираше блокадата во Советот на Град

Read more