ВМРО-ДПМНЕ и ДУИ гласаа против набавка на четири нови мерни станици за во Велес

На минатата седница на Советот во Општина Велес, мнозниството кое го сочинуваат партиите од ВМРО-ДПМНЕ и ДУИ, гласаа за бришење

Read more

Затајуваат ли институциите на системот пред семејното насилство во Република Македонија?

Реакција на Левица – Социјален сектор Семејното насилство има повеќе форми. Може да се јави како физичко, психичко, сексуално, финансиско

Read more

(Видео) 80 години од бунтот на велешките гимназијалци

Денеска, по повод годишнината од бунтот на храбрите велешки гимназијалци против бугарските окупаторски сили, во велешката Гимназија „Кочо Рацин“ се

Read more

Поднесена декларација до Општина Велес по повод 80 години од штрајкот на велешките гимназијалци

Соопштение на Левица – ЛО Велес Советниците на политичката партија Левица, по повод 80 години од штрајкот на велешките гимназијалци

Read more

Левица – Велес организира трибина: За или против целосна урбанизација на езерото Младост?

Соопштение на Левица – ЛО Велес. Левица, ЛО Велес организира јавна трибина со наслов: ЗА или ПРОТИВ целосна урбанизација на

Read more

Левица е единствена партија која се бори против приватизацијата на езерото Младост, советникот Смилев со јавно обраќање

Градоначалникот на Општина Марко Колев кој во предизборието ветуваше и се залагаше да го заштити крајбрежјето на езерото Младост, заедно

Read more

По реакцијата на советниците од Левица стопирана е узурпацијата на езерото Младост

На седмата седница на Советот на Општина Велес која беше закажана за вчера, како точка на дневен ред беше предложена

Read more

Затоа што три месеци не земале плата, работниците со жив штит го блокираа железничкиот сообраќај

Фабриката за шински возила „Колска“ постои 105 години, таа е единствен ваков капацитет во земјава кој може да поправа патнички

Read more

Арсов: Бројот на вработени во јавните претпријатија е зголемен, квалитетот на нивните услуги се намалува

Професорот на Факултетот за земјоделски науки и храна, Златко Арсов, кој е кандидат за градоначалник на Општина Велес, во интервју

Read more

(Видео) Смилев: Шумските пожари ни ја доставија фактурата

Игор Смилев, кандидат на политичката партија Левица за советник во Општина Велес, е еден од најзаслужните борци за затворањето на

Read more

Лозарите и лозаропроизводството – жртви на погрешната политика на државата

Пишува Универзитетскиот професор Златко Арсов, кандидат на Левица за градоначалник на Општина Велес. Состојбата со откупот на винското грозје кулминираше

Read more