(Видео) Протестен марш „Култура или фискултура„ Скопје – 03.03.2021

Иницијативата „Култура или фискултура?“ која се формираше по незадоволството од изборот на Васил Бубев за директор на НУ Културен центар

Read more

Левица: По примерот во Струмица, спортист назначен за директор на Културниот центар во Тетово

Од политичката партија Левица реагираа за несоодветните кадри кои ги поставува власта на раководни места, откако јавноста жестоко реагираше за

Read more

Струмичките уметници издејствуваа средба со министерката и можен нов избор за директор

Министерката за култура Ирена Стефоска имаше средба со актерите кои се незадоволни од изборот на Васил Бубев за директор на

Read more