(Видео) Најстарата книга во Градска библиотека – Скопје која датира од 1566 г. – „Басни“ од Езоп презентирана во проект со НР Кина

Градската библиотека „Браќа Миладиновци“ – Скопје е членка на Библиотечната унија и Форумот на унијата на земјите од СЕЕС и

Read more

Промовирано најновото дело на Александар Кукулев: „Водена приказна“

– “Водена приказна“ е нашиот штит од новите напалм бомби и од обидите да ни се затре и племето и

Read more

Промоција на романот „Водена приказна“ од Александар Кукулев во библиотека „Браќа Миладиновци“ – Скопје

Утре (четврток, 15 септември) во 19 часот во Спомен-собата на Миладиновци во Градска библиотека „Браќа Миладиновци“ – Скопје, ќе биде

Read more

Во библиотека „Браќа Миладиновци“ започна серијата настани „Читаме современи македонски автори“

Со „Книга на месецот“, но и со „Разговорот со…“, Градска библиотека „Браќа Миладиновци“ – Скопје ја започна серијата настани под

Read more

Започнува кампањата „Читаме современи македонски автори“ на Градската библиотека „Браќа Миладиновци“ од Скопје

Градска библиотека „Браќа Миладиновци“ од Скопје ја иницира кампањата „Читаме современи македонски автори“. Активностите започнуваат од денес, 1. септември, а

Read more