Левица: Одговорност од Бочварски заколапсот на железничкиот систем

Реакција на политичката партија Левица Најфреквентната железничка линија Скопје-Велес-Прилеп-Битола од среда ќе остане само со еден воз во денот од

Read more

Каде исчезна Бочварски на вчерашната посета на косовскиот министер за транспорт и врски?

Левица јавно бара објаснување од министерот за транспорт и врски Благој Бочварски и премиерот Димитар Ковачевски за одлуките и најавите,

Read more

Левица: Дивоградбите – Дивиот запад на македонското општество

Реакција на Левица – Зелен сектор Над 90 дивоградби се градат на територијата на Маврово во изминатите две години. Уште

Read more

(Видео) Како Бочварски тврдеше дека легализацијата на дивоградби носи урбанистички хаос

Додека власта заедно со ВМРО-ДПМНЕ во скратена постапка ги легализира криминалните дивоградби, тогашниот министер за транспорт и врски во 2015

Read more