Молк за скандалозниот оглас на „Бехтел и Енка“ за северномакедонски јазик

Резултатите на владеењето на предавничката СДС и сецесионистите од ДУИ се крајно погубни во однос на државата и општата добробит.

Read more

Левица: Споредбата со моравскиот коридор не ги покрива криминалите на власта со „Бихтел и Енка“

Реакција на Политичката партија Левица Провладините медиуми, како и нивните мегафони (маскирани во „аналитичари“ и „експерти“) во обид да го

Read more

Крајевски: Американски ли е да работиме по 12 часа, како во 18 век?

По поднесувањто на пакетот закони во Собранието на Република Македонија, кои практична ја нарушуваат целата позитивно-правна регулатива за да се

Read more

Курти: Бехтел и Енка во Косово градеа нетранспарентно по надуени цени

Косовскиот премиер Албин Курти, во изјава за македонските медиуми дадена минатиот месец, кажа дека конзорциумот „Бехтел и Енка“ при градењето

Read more

Левица: ДУИ со предлог-закон за експлоатација на работниците

Реакција на Левица – Трудов сектор Собранието се обидува во скратена постапка да протурка измени на Законот за Работни Односи

Read more

Левица: Коридорите 8 и 10Д ги чека експропријација која ќе чини дополнителни 300 милиони евра

Реакција на Политичката партија Левица Предлог-законот за изменување и дополнување на Законот за експропријација е само еден од пакетот закони

Read more

Левица: ДУИ предлага закон за даночни и царински ослободувања на „Бехтел и Енка“ во скратена постапка

Собранискиот спикер Џафери закажа ИТНА седница за понеделник, на која власта по СКРАТЕНА постапка сака да протне девет предлог закони,

Read more