Калифорнија без пари за ветените обештетувања на Афроамериканците

Во Калифорнија беше формирана Работна група за обештетување, која предложи да се плати до 1,2 милиони долари на секој Афроамериканец

Read more

Сундијата Акол бивш припадник на радикалната афроамериканска организација Црни Пантери пуштен од затвор после 49 години

Осуден и затворен во 1973 година поради убиство на полициски службеник во Њу Џерси, кој во истиот инцидент пријателите на

Read more

Пол Робесон: Пејачот на револуцијата

На денешен ден роден е Пол Робесон, музичар, писател, актер, спортист и политички активист, кој бил син на побегнат роб

Read more