Цуцуловски: Бугарските политичари јавно демонстрираат територијални претензии кон соседните земји

Фејсбук статус на Проф. др. Љубомир Цуцуловски Интересно е како бугарската политика дозволила, без каква било реакција, во 1944 год.

Read more

Бугарија бара од Албанија македонското малцинство да учи бугарски

Професорката Елка Јачева Улчар на својот профил објави дел од Рамковната позиција за проширување на ЕУ со Македонија и Албанија

Read more

Левица: Бугарија ја интензивира асимилацијата на македонското малцинство во Албанија, Владата и МНР молчат

Реакција на Политичката партија Левица. „Негирањето на македонското малцинство во Бугарија и барањето за внесување на Бугарите во македонскиот Устав,

Read more