Левица: Апликацијата за пописот која беше донација од бугарска фирма била незаконски набавена

Реакција на Политичката Партија Левица Сите недостатоци на кои Левица единствена алармираше за време на незаконскиот попис, вчера беа потврдени

Read more

8.000 деца во Република Македонија не се евидентирани како ученици

Фејсбук статус на Дарја Муставаоглу – Советник од Левица во Општина Ѓорче Петров. -Според резултатите од пописот скоро 8.000 деца

Read more

Левица: Државниот завод за статистика врши упад во пописните резултати и ги менува нелегално

Откако е забележано дека се направени дополнителни промени на статистичките бројки од пописот кои првично беа презентирани од Државниот завод

Read more

Aко 100 илјади луѓе бојкотираат тогаш пописот е неуспешен, рекоа од Државен завод за статистика

Хилми Селами, заменик-директорот на Државниот завод за статистика минатата година во емисијата „Патот кон“ на Алсат ТВ рече дека пописот

Read more

Крмов: Околу 80.000 лица кои го бојкотираа пописот криминално се внесуваат како попишани

Во вчерашното гостување на „Само вистина”, пратеникот Борислав Крмов говореше за ставот околу пописот, кој партијата Левица го смета за

Read more

Крмов: Со вакви резултати, минатиот попис беше одложен!

Пратеникот на Левица, Борислав Крмов, на својот профил реагираше дека со вакви пописни резултати, пописот во 2011 година беше одложен.

Read more

Власта без попишувачи: Ќе ја ангажира администрацијата

Владата денес донесе одлука со која ги задолжува сите министерства и органите на државната управа да ги разгледаат можностите за

Read more

Колку заработуваат спроведувачите на „етничкиот инженеринг“ во Македонија

Пописот како статистичка операција бара прилично големи средства за нејзино успешно спроведување. Постоечкиот закон, по кој Владата се обидува да

Read more

Апасиев: Методологијата на пописот е спротивна на сите меѓународни стандарди

Пратеникот на Левица – Димитар Апасиев во своето гостување на „Само вистина”, истакна дека пописот не смее да биде одложен

Read more

Владата во паника – блефот со закани за казнување поради бојкот на пописот не успеа!

Откако власта насилно, без поширока согласност надвор од тесното и лукративно обезбедено мнозинство, бескурпулозно искористуваќи го институтот на „европско знаменце“,

Read more

Симовски: Контакт со вашата мајка е идентично опасен како доаѓање попишувач

Директорот на Државниот завод за статистика – Апостол Симовски по однос на зачестените реакции за бојкот на пописот при пандемија

Read more