По иницијатива на Левица извршен инспекциски надзор за издавањето на медицински извештаи исклучиво на албански

Реакција на Политичката партија Левица Во текот на изминатите месеци, до Левица стигнаа реакции од граѓани во однос на работата

Read more

Левица: Во Македонија средно образование за акушерка може да се учи само на албански

Реакција на Левица- Здравствен сектор Во претстојната 2023/24 година во средното медицинско училиште „Панче Караѓозов“ нема да има настава за

Read more

Конкурсот за упис на медицински сестри акушерки е предвиден само за учениците Албанци, македонска паралелка нема да има

Како што пренесуваат од Канал 5, група родители реагирале зошто на конкурсот за упис во средното медицинско училиште „Д-Р Панче

Read more

Навршуваат 103 години од Битолскиот конгрес за стандардизирање на албанската азбука

„Од 14 до 22 ноември 1908 година во Битола се одржал конгрес кој има големо значење за албанскиот народ. Овој

Read more

Зелен Ахмет – Blerte Ameti

На Светскиот ден за заштита на животната средина, политичката партија ДУИ на чело со нивниот лидер Али Ахмети (на албански

Read more

Левица – Кичево: Самоволието на директорот Мазлам Османи го деградира делото на „Кочо Рацин”

Од локалниот огранок на Левица – Кичево денес реагираа за постапките на директорот на Центарот за Култура – „Кочо Рацин”,

Read more