Апасиев: Во историјата на независна Македонија, само трипати имало избори во работен ден

Претседателот на Левица, Димитар Апасиев вели дека во историјата на независна Македонија, само трипати имало избори во работен ден. 

Досега, во историјата на независна Македонија, само трипати имало избори во РАБОТЕН ДЕН. И не е тешко да погодите, секогаш кога СДС биле на власт!

Toj dодава дека тоа се случувало кога СДСМ биле на власт. Вели дека за овие избори луѓето кои живеат и работат во Скопје, треба да се вратат во своите места и да гласаат. 

Оваа одродена клика со најнизок политички рејтинг, смета дека работничката класа која живее во Скопје, нема да се врати дома за да гласа, и така ќе добие уште еден мандат. Затоа, не заборавајте, дека изборите се нашата одмазда и ова нека ви биде мотив плус да се вратите и ДА ГЛАСАТЕ за да ги симнеме од власт.