Кларинетска вечер во КИЦ

Вечерва со почеток во 19:00 часот, во Културно-информативен центар – Скопје, Салон 19:19 , ќе се одржи Кларинетска вечер на која ке настапуваат Ветон Цури – кларинет и пијанистката Билјана Петровска.

На репертоарот се делата на Francis Jean Marcel Poulenc, Carl Maria Friedrich Ernst von Weber, M.Valtchanov, Boris Kovač,André Messager ,B.Petrovska.