Зошто ЕУ и Шолц не вршат притисок врз Бугарија да ги признае Македонците?

  • Фејсбук објава на ОМО Илинден Пирин – забранетата македонска партија во Бугарија

Зошто ЕУ и Шолц не вршат притисок врз Бугарија да ги признае Македонците?

Зошто ЕУ и Шолц не го почитуваат основното меѓународно правило на реципроцитет во односите меѓу две држави?

Дали бирократот Шолц е свесен дека огромното мнозинство од над 80% од Македонците веќе се против ЕУ, наместо лажните анкети според кои само 50% од Македонците се против ЕУ?

И таа одбивност кон ЕУ е само благодарение на геноцидната политика на ЕУ кон Македонците.

Зошто ЕУ 30 години ги притиска и угнетува само Македонците, за национални отстапки кон Бугарите, Албанците, Грците, а молчи за газењето на основните човекови права на Македонците во ЕУ, односно во Бугарија и Грција?

Дали Шолц е свесен дека токму поради надворешната политика, двојните стандарди и политиката на силеџиство од земји членки на ЕУ, ЕУ ја чека сигурен распад.