Студентите не смеат да користат грејни тела

  • Фејсбук статус на Марио Јанески – Претседател на Црвена Младина

Ова известување се наоѓа во еден од студентските домови во Скопје.

Држава во која една политичка партија има палата, а студентските домови се пред распаѓање.

Држава во која министрите јадат бифтеци, а на студентите им се укинува студентскиот оброк.

Држава во која партиски напикани административци се на платен список, а на студентите им се намалуваат стипендиите.

Држава во која функционерите се возат во службени возила кои вредат милиони и наплаќаат патни трошоци, а студентите бараат алтернативен превоз.

Влада на Република Северна МакедонијаМинистерство за образование и наука/Ministria e Arsimit dhe e Shkencës

Би ви опцул, ама не вредите.

Само ќе испратам порака до студентите. Не дозволувајте ваквата лоша ситуација да ве обесхрабри и разочара. Напротив, нека ви служи за инспирација. Борбата е тешка, ама ќе победиме.