Полицијата врши притисок врз раководството на ЛЕВИЦА – ЛО Охрид

  • Реакција на Левица – ЛО Охрид

Во врска со утрешниот протест против отворањето на граѓанското здружение, кое го носи името на фашистот и соработникот на Хитлер, ,,Цар Борис III”, охридската полиција, преку телефонски јавувања и други слични методи на притисок, пречекорувајќи ги своите овластувања го малтретира и вознемирува раководството на ЛО на ЛЕВИЦА Охрид.

Ги повикуваме одговорните на СВР Охрид, да престанат со нивните обиди саботирање на утрешниот протест. Воедно, им порачуваме дека нема да подлегнеме под ваквите подли методи за заплашување, и утре, заедно со сите жители на Охрид, ќе излеземе на протест да кажеме НЕ за глорификацијата на личности соработници на окупаторските наци-фашистички сили и НЕ на обидот за ревизија на историјата ширејќи ги нео-фашистичките идеи и дејци на Бугарија.

  • НЕ за бугарскиот Хитлер!
  • НЕ за рехабилитација и глорификација на фашизмот!

СМРТ НА ФАШИЗМОТ, СЛОБОДА НА НАРОДОТ!!!