Апасиев: Објавено референдумското прашање

  • Гостување на пратеникот и претседателот на Левица Димитар Апасиев за Канал 5

Вчера на состанок со Президиум и членови од ЦК на Левица е дефинирано прашањето за референдум. За разлика од ВМРО – ДПМНЕ ние ќе ги напаѓаме заклучоците на Владата на РМ со цел да не му се даде простор на Џафери да изиграва Уставен судија.

Прашањето би гласело:

Дали сте за продолжување на преговорите со ЕУ со прифаќање на Собраниските заклучоци?

Со ова мислиме дека практично е невозможно да се одбие иницијативата формално-правно и затоа одиме на оваа варијанта каде што духот е да се продолжи духот на анти-владините протести кои беа најмасовни од кога СДСМ е на власт, а тоа е против бугаризацијата.

Следете го во живо гостувањето на пратеникот Димитар Апасиев