(Видео) Голготата на лозарите започна

  • Реакција на ЛО Левица Кавадарци

Часови и денови пред винарските визби и откупните центри во Кавадарци ќе чекаат лозарите кои вложиле труд, време и сопствени ресурси за цени далеку под вредноста на квалитетното грозје од Тиквешијата!

Дали ќе им биде исплатен родот? Со одбивањето на предлог-Законот на Левица за навремена исплата на родот на земјоделците, ДУИ и СДС во корист на олигарсите им пресудија неизвесност на земјоделците!

Нашата борба само што започна другари, колку и народни предлог-Закони да одбијат, моментот кога ќе ја изгубат климавата власт ќе биде моментот кога ќе се стави крај на децениското уништување на македонското производство!

Трибини позади затворени врати со одбрано членство никогаш не помогнале во изедначување на класните разлики!