(Видео + Фото) Група на провокатори пробаа да направат меѓуетнички тензии на денешниот протест

Група на провокатори кои упаднаа во толпата народ кој протестираше денеска против бугаризацијата на Македонија пробаа да створат меѓуетнички тензии.

Групата на провокатори може да се забележи дека се приклучуваат на мостот кај Мавровка и веднаш се спречени од страна на демонстрантите.

Провокаторите пробуваат да се приклучат на толпата народ на 3;15 и 8;50 минута од видеото