ВМРО-ДПМНЕ и ДУИ гласаа против набавка на четири нови мерни станици за во Велес

На минатата седница на Советот во Општина Велес, мнозниството кое го сочинуваат партиите од ВМРО-ДПМНЕ и ДУИ, гласаа за бришење на 600.000 денари предвидени за набавка на мерни станици за мерење квалитет на воздух, стои во известувањето на советникот Игор Смилев од политичката партија Левица.

Додека градоначалникот на Велес и мнозинството советници на ДУИ и ДПМНЕ во Советот на Општина Велес бескрупулозно гласаа за бришење на 600 000 денари за набавка на 4 мерни станици за мерење квалитет на воздух, Општина Кочани обезбеди со ребаланс на општинскиот буџет 800.000 ден за две мерни станици.

Сличното го направи и Куманово, а во најава за набавка на мерни станици се и неколку други општини.

Кому ли згрешивме за оваа еколошка незрелост ?
А Ние со 1.000.000 денари за цвекиња ќе го прочистуваме воздухот.
Ако веќе се штеди на струја(така велат), зошто не штедат на новите десетици времени вработувања во Општина и уште толку во ЈКП Дервен ???
Ее, цвеќињата не можат да се избројат, а вработувањата носат гласови.

Тоа е тој ретрограден еколошки Меркур кој седми месец е навлезен во општина Велес .