Црвена Младина: Овој попис е фингиран и нелигитимен и не ја отсликува реалната фактичка состојба во Македонија

  • Реакција на Црвена Младина

Активисти на Црвена Младина денес, со герила акција испратија порака и порачаа дека резултатите од овој попис се нелегитимни.

Со маски се упативме кон македонската филхармонија каде што беше организиран “бал” во пресрет на објавувањето на резултатите од фингираниот попис, кој впрочем треба да е само статистичка операција, иако бевме спречени од полициските службеници и порачавме: КОГА Е БАЛ – НЕКА Е МАСКЕНБАЛ!

Целосното обраќање на Црвена Младина може да го погледнете на следното видео.

Фотографии од герила акцијата на Црвена Младина: