Обвинителка, судија и министер си лапкаат гратиси токму од оние кои што треба кривично да ги гонат!?

Поради сомневања за криминал во раководството на Фудбалската Федерација на Македонија последните неколку години беа поднесени неколку кривични пријави, а дел од пријавите се од институциите меѓу кои и Агенцијата за млади и спорт и Управата за финансиска полиција.

Сега тие што треба кривично да го гонат раководството на Федерацијата и да спроведат истрага си добиле гратиси. Гратиси добиле и актуелни и поранешни функционери на СДСМ И ДУИ . Имено, министерот за правда Никола Тупанчевски, обвинителката Фатиме Фетаи, претседателот на Основниот суд во Кавадарци Лазар Нанев, градоначалникот на Струга Рамиз Мерко, поранешниот градоначалник на Охрид Никола Бакрачески и поранешниот премиер Владо Бучковски на фудбалскиот натпревар во Палермо меѓу Македонија и Италија летале гратис, односно на трошок на Фудбалската федерација. Гратис биле и влезниците во ложата на стадионот.

И така, најгласните во Шарената кои ‘‘наводно‘‘ застанаа да се борат против криминалот и корупцијата сега ја злоупотребуваат својата положба и ја користат за лични интереси како во случајот.

Во контекст на ова пренесуваме статус претседателот и член на президиумот на Левица, Димитар Апасиев