(Видео) Асанж ќе биде екстрадиран во САД – Британија ја отфрли жалбата

Велика Британија ја отфрла жалбата на Асанж за одлуката за екстрадиција!

Судот ја отфрли петицијата на коосновачот на Викиликс за жалба на екстрадицијата во САД, случајот е предаден на Министерството за внатрешни работи.

Врховниот суд на Обединетото Кралство ја отфрли жалбата на Џулијан Асанж за одлуката за негова екстрадиција во САД, каде што соосновачот на Викиликс се соочува со обвиненија за шпионажа. Сега останува на министерката за внатрешни работи Прити Пател да ја одобри екстрадицијата.

Асанж сепак ќе биде екстрадиран во САД.