(Видео) Димоски: Оние кои ветуваа борба против бетонизацијата на Карпош гласаа против ревизија на ДУП

  • Интервју со Мартин Димоски, советник од Левица во Општина Карпош.

„Да бидам искрен помалку сме изненадени од исходот од вчерашното гласање особено поради фактот што само пред два месеци, истите тие политички партии, за време на кампањата во рамките на локалните избори ветуваа дека ќе стават стоп на бетонизацијата на Карпош, но два месеци подоцна гледаме како истите тие советници, истите тие носители на листи гласаат спротивно на интересите на жителите на Карпош. Зошто беше гласањето такво не можам да дадам информација зошто не го знам мотивот на тие советници, но она што со сигурност го знам е дека тие не се водени од интересите на карпошани“

Во продолжение изјавата на Мартин Димоски за Канал 5 Телевизија.