Пациент со Хочкинс Лимфома непожелен на јавна расправа од која зависи неговото лекување

Филип Достовски, познат активист на Зелена Алтернатива, кој во минатото бил дијагностициран со Хочкинс Лимфома (форма на канцер) и се лекувал успешно со канабис, не беше пожелен на јавната расправа организирана од Министерство за здравство по повод предлог-Законот за легализација на канабис.

На настанот на медиумите им беше забрането да снимаат и истите беа избркани од организаторите.

Филип во своето излагање потенцира дека владата манипулирала при носењето на овој предлог-закон, при што целосно ги маргинaлизирала барањата на пациентите. Тој дополни дека од овој закон на фирмите им зависат парите, а на пациентите им зависи здравјето.