Професорот Димитров објаснува за енергетската криза и последиците од преземањето струја

Која е разликата меѓу кражба и преземање без најава на струја од европската мрежа, како што е тоа сторено овој

Read more

Мекманус: ЕУ не треба да молчи за делата на израелските окупаторски сили

Пратеникот во Европскиот парламент, Крис Мекманус, истакна дека новите податоци покажуваат нагло зголемување на бројот на урнати палестински домови од

Read more

Димиторов и работодавачите против зголемување на минималната плата

Во пресрет на вториот круг од локалните избори, политичката елита се присети на луѓето кои работат за минималец (а такви

Read more

Исмаил: Нема друг излез освен национализација на енергетските ресурси

Енергетската криза не претстои, ваквата кризна состојба за сиромашната класа континуирано беше присутна, само што сега профитната стапка е во

Read more

Кандидатот на СДСМ за градоначалник во Битола бил ocyден за кражба

На социјалнaта мрежи твитер објавена е фотографија од казнената евиденција на Христо Кондовски, кој е кандидат за градоначалник на СДСМ

Read more

Гутереш: Кина треба да служи за пример на останатите земји

Генералниот секретар на ООН, Антонио Гутереш, го пофали успехот на Кина и нејзиниот придонес за искоренување на сиромаштијата. Додека пак

Read more

Владата вршела притисоци за решавање на спорот со Бугарија и ги загрозила националните интереси

Ванчо Ѓорѓиев поднесе оставка од заедничката мултидисциплинарна експертска комисија за историски и образовни прашања меѓу Македонија и Бугарија. Професорот вели

Read more

Мексико започнува со национализација на природните ресурси

Мексиканскиот претседател Лопез Обрадор најави отфрлање на сите можни приватни концесии за литиум. Левичарот смета дека ултралесниот метал (кој е

Read more

Преку иницијативата „Појас и пат“ Куба и Кина договорија енергетско партнерство

Во понеделникот Куба го официјализираше својот влез во иницијативата за енергетско партнерство на кинеската иницијатива „Појас и пат“, за изградба

Read more