Три години од неуспешниот референдум

„На денешен ден, пред три години, македонскиот мирољубив народ достоинствено се спротистави на предавството организирано од квислиншката власт, локалните скапо платени експертутки, нивните соросови НЏО-а, целата машинерија на медиуми и пропаганда и директната булдожер дипломатија на Меркел и Столтенберг.

Самоорганизиран, без никаква структура, пари и моќ, и покрај сите закани и притисоци, македонскиот народ ОДБИ да се самоизбрише и преименува за да стане дел од пакт на крв и војни. Република Македонија никогаш не стана дел од НАТО, туку нивната вештачка творевина Северна – и со тоа македонскиот народ остана доследен на својата горда антифашистичка историја.

И ниту една привремена власт на платени предавници не можит да го избришит колективниот дух и меморија дека Македонија постоела, Македонија постои и Македонија ќе постои. Да живее Македонија.”