Јанчев: Каде во светот се попишува дијаспора?

Статус на Саше Јанчев


„Каде во светот се попишува дијаспора?
Никаде!
Каде во светот премиери на соседни држави водат кампања ко што прават премиерите на Албанија и Косово со пописов што сега го буткаат?
Никаде!
Сред пандемија, кога здрави се третираат како болни и им се ограничува слобода на движење оти не се вакцинирани, околу 5 000 невакцинирани попишувачи ќе треба да дојдат во контакт со околу два милиона луѓе за да направат попис.
Не учествувајте во ова лудило! Не отварајте врата!
Имате уставно право и должност да го штитите своето и здравјето на луѓето.
Имате право и должност да ја заштитите државата од болните властољубци.”