Промените во Изборниот законик ми го загрозуваат правото на еднаква информираност

Став на: Весна Кираџиева, шесткратен шампион во маратон.

„Широката Коалиција СДС-ДПМНЕ-ДУИ во Изборниот законик си го поделила буџетот 45-45% за позиција-опозиција со што се намалува можноста малите партии да ги користат социјалните медиуми. Да ги тргнеме партиите – ова ми го загрозува МОЕТО право на ЕДНАКВА информираност како ГЛАСАЧ!“