Левица – Битола: Луксуз платен од народен џеб додека граѓаните молат за парче леб

Време на пандемијата и владеење на полициски час и ограничено движење за обичните граѓани Градоначалничката на Битола, Наташа Петровска се луксузира по хотели и ресторани со скапа храна и вртоглави суми од народен џеб.
Огранокот на Левица – Битола со реакција за мелаголамнските трошења на градоначалничката:


„Во време кога сиромаштијата зема се’ поголем замав, кога граѓаните масовно се иселуваат поради незадоволството од власта и корупцијата во институциите, кога се соочуваат со пандемија и финансиски рестрикции од послушните работодавачи на Владата, кога немаат средства да се лекуваат додека здравството е во тотален хаос, битолската маќеа на градот Градоначалничката Наташа Петровска се луксузира по хотели и ресторани со најскапа храна и вртоглави суми од народен џеб, а граѓаните се молат за парче леб.

Локалната власт се разбуди од сонот и конечно 3 месеци пред избори го напушти хотелскиот луксуз и скапата храна за денес да го раскопа целиот град без компас.

Чист популизам без реализација, граѓаните револтирани, и ограничени за движење.
Време на пандемијата и владеење на полициски час за обичните граѓани, а за локалните власти хотелски вечери со најскапа храна наместо инфраструктурни зафати од кои денес се гушат битолчани.

Локалната власт се разбуди од сонот и конечно 3 месеци пред избори го напушти хотелскиот луксуз и скапата храна за денес да го раскопа целиот град без компас.

Чист популизам без реализација, граѓаните револтирани, и ограничени за движење.
Време на пандемијата и владеење на полициски час за обичните граѓани, а за локалните власти хотелски вечери со најскапа храна наместо инфраструктурни зафати од кои денес се гушат битолчани.”