Дали и вработени во Кабинетот на Филипче се вакцинирале во Србија?

На фејсбук страната „Следиме“ беше објавена фотографија со шпекулација дека поранешен заменик министер, како и членови на кабинетот на Филипче, се вакцинирале во Србија. Доколку оваа информација е точна, би покажала дека дури и најблиските соработници на Министерот за здравство немаат доверба во неговите политики, па спасот го бараат во други држави.