Единствено народните предавници славеа членство во НАТО

Во саботата, додека стотици Македонци патуваа во Србија за да се вакцинираат, а илјадници други се бореа за живот по болниците и своите домови, Владата на Македонија славеше годишнина од членството во НАТО. Истиот ден, над небото на Скопје прелетуваа грчки воени авиони, комплетирајќи ја сликата за земја која е под опсада на хунта сочинета од криминалци аминувани од меџународната. Народиот гнев веќе се прелева на сите страни и не може да се сокрие.