Не отворам врата – Не сум Крсто Мукоски!

Откако власта најави дека повторно ќе се воведе полициски час поради засилениот бран на Ковид-случаи, граѓаните револтирано реагираат на намерите на власта да одржи попис во услови кога воведува рестрикции на движење. Исто така, пратеникот Борислав Крмов од Левица денес ја најави кампањата против попис со мотото „Не отворам врата.”