Левица: Општината со донација за ТЦ “Глобал”, а Копанки стои руиниран

Повеќе од 8 години планинарскиот дом Копанки се наоѓа во руинирана состојба, откако го снајде слична несреќа како и ТЦ Глобал од Струмица.

Општина Битола, предводена од мнозинството на СДСМ и градоначалничката Наташа Петровска, предложи точка, која подоцна ја усвои, а со која се донсе одлука да се донираат парични средства за ТЦ Глобал. Иако Копанки беше главно предизборно ветување, се’ уште стои руиниран и заборавен од локалната власт, која веројатно има други грижи моментално.

Истовремено, додека АД Елем Tурс, кој е покровител на ски-центарот Копанки, одвојува милионски суми за еден друг ски-центар во Западна Македонија, додека ски-центарот Копанки е речиси нефункционален без елементарни услови за рекреација.

Без тоалети, полуфункционален ски-лифт, без заштитни мрежи и катастрофално одржување на стазите во текот на целата година.

За иронијата да биде уште поголема, стои фактот што токму битолчанец е генерален директор на АД Елем Турс – Васко Ковачевски.

Како и многу пати досега, Битола и битолчани повторно се заборавени.
Битолчани заслужуваат реновиран планинарски дом Копанки.

ОПШТИНАТА СО ДОНАЦИЈА ЗА ТЦ ГЛОБАЛ, А КОПАНКИ СТОИ РУИНИРАН. Повеќе од 8 години планинарскиот дом Копанки се наоѓа во…

Posted by Левица – Битола on Wednesday, February 24, 2021