Левица: Светски ден на мајчиниот јазик

Левица – ЛО Битола
,,Ние сме должни да го негуваме нашиот мајчин јазик, исто како и нашата татковина. Да не се заборави нашата духовна храна, гласовите од нашите родители, предци – затоа што ние треба да бидеме новите духовни наследници, особено кога власта е директен учесник во негирањето и бришењето на јазикот пред напливот на експазионистичките идеи на соседите.”


Ана Димовска – член на ЛО Битола