Со реформите во образованието се спрема само историски фалсификат, не подобрување на квалитетот на настава

Статус на Божидар Божиновски.


Со реформите во образованието се спрема само историски фалсификат, не подобрување на квалитетот на настава.

Имаше глупи коментари “Шо ќе ми е да знам колку говеда има во Патагонија” или “Да се памтат небитни години од историја”. Проблемот е шо низ филтерот уште ќе се учи за говеда во Патагонија, Наполеон, Клеопатра, ќе бидат изоставени Илинденци, пустошот после Илинден, партизаните од НОБ, Февруарски поход, жртвите на гнасната бугарска фашистичка рака…

Нема институција во државата што стои зад реформата (дури и Финска преку портпаролот на нивното Министерство за образование демантираше дека има врска со реформата) освен шо ја поддржале директори на школи пошто се сосема непартиски и воопшто не од сдсм поставени. Малата со шалот не се заебава, а деновиве ни фармите за ботови нема да се заебаваат. Ги боли кур нив дали ќе ги пиши Бугари или еднорози. Ако од горе кажаа Бугари се, ќе се. За среќа не се бриши така лесно историја и уште има живи сведоци на бугарските злосторства.


Со реформите во образованието се спрема само историски фалсификат, не подобрување на квалитетот на настава. Имаше глупи…

Posted by Божидар Божиновски on Wednesday, 20 January 2021