Секоја година трошиме 200 милиони евра за НАТО да убива невини деца

Статус на Давид Златанов – член на Црвена младина.


Секоја година за членството во НАТО од буџетот се издвојуваат по 200 милиони евра , а во исто време во нашата држава со тие 200 милиони евра може да се решат многу долгогодишни проблеми како :

-да се набават противпожарни возила и возила на брзата помош

-со тој износ на годишно ниво може да се подобри квалитетот на образованието( да се инвестира во нови едукативни програми , да се реновираат училиштата , да се инвестира во практиката и стекнување на искуство на учениците…)

-да се подобри здравството (да се градат болници , клинички центри , институти… )

-да се инвестира во земјоделието

-да им се овозможи пристоен живот на луѓето кои моментално се на улица и се заборавени од државата (помеѓу нив има и деца ) итн.

А НАТО со тие 200 милиони ги прави најгрозните дела по светот :

-убива невини деца

-уништува семејства

-создава бегалци

-прави геноцид

-фрла бомби врз цивили

-краде ресурси

Време да се освестиме од утопијата за некаква сигурност и просперитет , изгубивме сè за да ги извалкаме рацете со невина детска крв со цел да ги задоволиме апетитите на нашите империјалистички господари .

Зар не е време да се разбудиме од сонот за “миротворецот” НАТО ?


Секоја година за членството во НАТО од буџетот се издвојуваат по 200 милиони евра , а во исто време во нашата држава со…

Posted by David Zlatanov on Sunday, 3 January 2021