ГраЏанската елита е во паника!

„ГраЏанската елита е во паника токму поради тоа што преку гласот на Апасиев, резонира сиот бунт и гнев на една нова генерација и потиснат народ!

Вака да ви нацртам: Вие сте директни виновници за запустувањето на цели генерации, кои пак сега се будат, и кај нив повеќе не фаќа вашиот „фарисејски (соросписки) квас“. Сето она што сте го криеле сега се открива, сето тајно и злобдно веќе е узнаено. Го изгоревте обичниот човек, а сега неговиот оган вашите темнини ги извади на виделина – го убивте телото, ама не и вистината/идејата! И сега во паника се чудите како младите Апасиев го восприемале како рок ѕвезда!?

Епа господа, џезот заврши, време е за рок, факелот е запален и мир нема да има, ами само раздор – на ВИЕ и НИЕ. Зошто, отсега петмина, во една куќа, ќе бидат разделени: тројца против двајца, двајца против тројца; ќе се разделат: таткото против синот, и синот против таткото; мајката против ќерката, и ќерката против мајката. Едноставно, младите го препознаваат времето, оти ни најсилните војски не можат да ја запрат идејата на која и е дојдено своето време. А вам времето ви истече, и нема да видете бел ден се додека не ја дадете и последната лепта!”

ГраЏанската елита е во паника токму поради тоа што преку гласот на Апасиев, резонира сиот бунт и гнев на една нова…

Публикувахте от Реџеп Исмаил в Понеделник, 10 август 2020 г.