Апасиев: НЕ ОЧАЈУВАЈТЕ, ДРУГАРИ ДОЛГ Е ПАТОТ НА БОРБАТА!

Мојот земјак, велешанецот Панко БРАШНАР беше жив сведок на двата Илиндена (1903 и 1944). Илинденското востание не успеа, но четири децении подоцна – АСНОМ успеа. Тој го отвори со својот племенит говор…Таму, во манастирот Прохор Пчињски 1944 – писар му беше Киро ГЛИГОРОВ. Четири децении подоцна, тој ни ја честиташе „суверена, самостојна и независна Република Македонија“

Ноќеска им го пробивме системот! Пенетриравме во законодавната власт – сами, со сопствени сили. На наредни избори (кои пак ќе бидат предвремени) Левица ќе има двоцифрен број пратеници. И се така, додека не го добиеме мандатот да формираме влада. Оти, Господ ги чува „будалите“

p.s. Денес ќе имаме прес, ќе ги изложиме сите наши ставови. ГЛАВАТА ГОРЕ. И покрај сите кражби на гласови, ги изреметивме! И тек сега почињаме.

#ФалаВиНаСите

#СамоОстроИНаПрва

#ПркосИБорба

НЕ ОЧАЈУВАЈТЕ, ДРУГАРИДОЛГ Е ПАТОТ НА БОРБАТА!Мојот земјак, велешанецот Панко БРАШНАР беше жив сведок на двата…

Публикувахте от Димитар Апасиев в Четвъртък, 16 юли 2020 г.