Црвена Младина: Заокружи 4 против рудниците на смртта и политичкото лудило

Го пренесуваме во целост статусот на Црвена Младина, движење на млади, во врска со рудниците на смртта:


„Рудниците на смртта закана за југоистокот! СДС и ДПМНЕ немаат ништо против рудниците на смртта и нивните империјалистички газди се додека не дојдат избори кога народот што го лажеа треба повторно да им го даде својот глас.

ДПМНЕ и СДС се само извршители на желбите и интересите на империјалните газди , а желба на нивните стратешки партнери е рудници во југоистокот што е спротивно од желбата на народот.

ЛЕВИЦА е партија која активно се бори од почетокот на борбата против рудниците, ги видовме и беа дел од нашите протести и заедно со нас се бореа со сите средства кои ги имаа за нашите цели, а нашите цели се рудник по никоја цена.

Левица е единствена партија која има политичка волја да се реши прашањето за рудниците во корист на народот! Во 2016 активистите против рудниците добија ветување од Заев дека рудници нема да има, истото ветување го дава и во 2020 зар вреди пак да бидеме излажани од страна на човекот на кои зборовите не му вредат пет пари ?!

Затоа Црвена Младина ве повикува на 15ти да го дадете својот глас на неподмитливи и искрени луѓе кои се дел од нас и својата политичка автентичност ја црпат од народот, а не од пушењето по амбасади ! Затоа да го сопреме рудникот на смртта и политичкото лудило кое владее со нашите животи веќе 30 години

#Заокружи 4

Рудниците на смртта закана за југоистокот ! СДС и ДПМНЕ немаат ништо против рудниците на смртта и нивините…

Публикувахте от Црвена Младина в Събота, 11 юли 2020 г.