Апасиев за измените во изборниот законик: ШВЕРЦЕРИ бевте, шверцери останавте!

ШВЕРЦЕРИ бевте, шверцери останавте!

Како што променија Устав, како што прошверцуваа двојазичност, како што ден пред распуштање на Собранието изменија 1/3 од Изборниот законик без консултации со опозицијата, така и денес – ден после завршувањето на вонредната состојба, објавуваат Сл. весник на РМ со пичкљарда владини уредби во него, и тоа приквечерта!?

Со тоа прават досега невидени дисторзии у цела изборна кампања, особено во медиумското претставување на партиите. Грујо ова да го напраеше, ќе имаше пишчење-вришчење, сечење вени и НАТО прелети со борбени авиони уште ноќва 😉

Ама ако, ова е последно од вас и КУРТУЛ. Очи да не ви видиме више у Влада, ситнодушци едни непрокопсани.
Ноќеска почињаме кампања, а за 20 дена ве детронизираме за вјек и вјеков.

#ВашетоВремеПомина
#ШверцериНаСопственитеЖивоти

ШВЕРЦЕРИ бевте, шверцери останавте! Како што променија Устав, како што прошверцуваа двојазичност, како што ден пред…

Публикувахте от Димитар Апасиев в Вторник, 23 юни 2020 г.