Рушењето на иранскиот патнички авион Лет 655

На денешен ден, 3ти јули 1988, морнарицата на САД го сруши иранскиот патнички авион Лет 655 притоа убивајќи ги сите патници и екипажот, меѓу кои и 66 деца. Наместо да се извини, владата на САД им додели медали на екипажот на бродот кој го сруши летот.