Свирка на Astrolavoi и Cherry Jazz // Грција

Текстот е преземен од ФБ настанот.


Astrolavoi – состав: Louis Tosounidis / Isaak Tosounidis / Vasilis Ioannidis – свират мешавина на етно и духовна музика

Cherry Jazz – состав: Niki Agoratzi / Giannis Tsipouras – кавер бенд

Овој настан е дел од поголем проект на Asklepeion – Small room project. Изложбата во рамки на истиот проект ќе се одржи во Национална галерија Мала Станица од 27 до 29 ноември.

Проектот Мала соба е сторија за Сиријците и другите бегалци кои поминале низ грчките граници, онака како што е доживеана од нив самите и од грчкото население кое живее во пограничните региони. Обични жители кои се нашле во средиштето на еден од најголемите меѓународни проблеми – бегалското движење.

Влез слободен.