Саем на книгата во Артикултура

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

линк  од линк од фб настанот

Од утре, среда, до сабота, во задругата Артикултура се организира прв Саем на ккнигата. Книгите на издавачките куќи Бегемот, Или-Или, Темплум, Антолог и Готен ќе бидат изложени во просториите на задругата и ќе бидат достапни за купување по намалени цени.

Саемот ќе биде поставен секој ден од 27-30 септември, а ќе се биде повлечен само навечер, за да не се оштетат книгите за време на свирките во Артикултура.

Во рамките на саемот ќе бидат организирани и промоции на изданија на четири од издавачките куќи, според следниов распоред:

ПЕТОК 29.9
17:00
Бегемот: Промоција на преведените дела на Ришард Капушќински со Лидија Танушевска
18:00
Антолог: Поетско читање со Ѓоко Здравевски

САБОТА 30.9
17:00
Темплум: Никола Гелевски, промоција на едицијата Друга приказна и на истоимениот скопски книжевен фестивал
18:00
Или-или: Промоција на романот „Одбројување” од Фросина Пармаковска