Пост-панк свирка: No No Instigator

Текстот е превземен од FB настанот.


По мал летен сон (заради јаките горештини) продолжуваме со летната сезона на свирки!

Овојпат ни гостуваат No No Instigator, пост-панк трио од Загреб. Постојат веќе една година, а зад себе имаат едно неформално EP издание (https://nonoinstigator.bandcamp.com/album/-). Првиот албум се очекува на почетокот на есента. Во свирката ја комбинираат класичнита постава (бас, тапани и гитара) со ритам машина. Потсетуваат на доцните седумдесетти и рани осумдесетти, на Joy Division, The Cure, Front 242, Dobri Isak, Šarlo Akrobata, Paraf итн. После околу 30 концерти низ регионот летово ќе поминат двонеделна турнеја по Балканот и Алпите. Во Скопје доаѓаат на 19.07 (Среда).

Влезот, ко по обичај, ќе биде на препорачана донација за поддршка на бендот и подмирување патни трошоци 🙂