Неуспешен обид за нов празник: Ден на правдата

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Граѓаните на Република Македонија побараа да биде воведен нов државен празник, Денот на правдата, за да ја прослават безбедноста во државата од криминалот. Денот на апсењето на Сеад Кочани звучеше како совршен датум за таков колективен празник. Сепак, МВР даде изјава дека Сеад Кочани ќе биде пуштен на слобода и дека народот нема основа да бара ваков празник, бидејќи нема уапсени криминалци во Македонија.